Rolada rybna

5 (1 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita na kanapki. Najlepiej smakuje na zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 ryb (np. leszcz, płotka)
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 bułka
    1 jajko
    sól, pieprz
    majeranek
    liść laurowy
    ziele angielskie
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyskrobane i oczyszczone ryby należy umyć, a następnie zrobić z nich filety. Porządnie odsączyć i zmielić dwa razy w maszynce. Cebulę z czosnkiem pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, całość przełożyć do zmielonej masy. Dodać jajko oraz bułkę, wcześniej namoczoną i odciśniętą. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Całość porządnie wymieszać. Gotową masę zawinąć w pieluchę tetrową, brzegi związać sznurkiem, tak aby powstał cukierek. W garnku zagotować wodę, dodać listek laurowy, ziele angielskie i 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej. Wrzucić roladę, gotować 10 minut z każdej strony. Po wystygnięciu odwinąć roladę i kroić plastry na kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować