Rolada drobiowa z farszem mięsno-kapuścianym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zostało mi farszu z pasztecików i postanowiłam wykorzystać go do rolady z kurczaka trochę ją jeszcze zmieniajac.

  • 60 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    sól
    pieprz cytrynowy
    2 ugotowane marchewki
    FARSZ:
    30 dag mięsa mielonego z indyka
    30 dag ugotowanej kapusty kiszonej (drobno pokrojona)
    20 dag pieczarek
    szczypiorek
    koper
    papryka czerwona
    cebula
    por
    mała marchewka
    3 plasterki żółtego sera
    sól i pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada drobiowa z farszem mięsno-kapuścianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz do rolady 1. Mięso mielone ugotować w osolonej wodzie i studzić, po czym zmielić w maszynce do mięsa.Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypior, koper pokroić drobno. Cebulę pokroić w małą kosteczkę a pora w drobne paseczki ( kostkę) i zeszklić z cebulą na oleju. Paprykę i ser pokroić w drobną kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach.
    Wszystkie składniki wymieszać doprawić.
  • Roladki w foli aluminiowej 2. Pierś z kurczaka rozbić cienko na duży "placek" lekko posolić i oprószyć pieprzem. Na całą pierś ( zostawić pół cm od brzegów) farsz na nim ułożyć pasek marchewki, boki zawinąć do środka i raz zawinąć oprószyć pierzem, potem nałożyć kolejny pasek marchewki i tak do samego końca . Na folie aluminiową nakładamy odrobinę masła a na nim układamy roladę. Zawijamy roladę w folię i kładziemy w formie do pieczenia wlewając odrobinę wody. Pieczemy ok godziny w 200stopniach.
    Ja podałam z sosem pieczarkowym , ziemniakami i buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować