Rogaliki

4.5 (192 ocen)

  • 15 min

Gdy nagle dowiadujesz się, że przychodzą do Ciebie goście, to ten przepis jest idealny. Zaskoczysz wszystkich w oszałamiająco szybkim czasie

  • 15 min

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego,
    tabliczka czekolady ( można dodać też nutellę, marmoladę, mak),
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Ciastka Rogaliki

Rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić na 12 równych kwadracików. W rogu każdego z nich położyć kostkę czekolady. Zwinąć i delikatnie uformować kształt rogalika. Gdy rogaliki będą uformowane należy ułożyć je na natłuszczonej blasze. Roztrzepać jajko i każdego rogalika z osobna dokładnie posmarować, aby po upieczeniu miały złota barwę. Blachę wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 15 minut i piec w temperaturze 180 stopni C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować