Rogaliki

5 (149 ocen)

  • 60 min

Pyszne i proste w wykonaniu drożdżowe rogaliki z nadzieniem.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szkl. mąki

    1 kostka margaryny

    5 dag drożdży

    3/4 szkl. zimnego mleka

    3 łyżki cukru

    3 całe jaja

    3 łyżki oleju (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki Konfitury

Rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy i odstawiamy na ok. pół godz. do wyrośnięcia. Dzielimy na 3 części i rozwałkowujemy placki. Wycinamy trójkąty, nakładamy marmoladę lub krem czekoladowy i zwijamy rogaliki. Pieczemy ok. 20-25 min. w 180 stopniach C. Studzimy na kratce. Wychodzi ok. 36 sztuk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować