Risotto warzywno-mięsne

4.5 (178 ocen)

Takie danie śmiało może zastąpić obiad, zawiera dużo świeżych warzyw, a podane z pekinką jest bombą witaminową.

Składniki:

  • 200 g białego ryżu
    papryka czerwona
    por (biała część)
    pół puszki kukurydzy
    mała marchew
    2 laski kiełbasy
    szklanka bulionu warzywnego
    nataka pietruszki
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    50 dag sera tartego
    surówka:
    mała główka kapusty pekińskiej
    cebula
    2 marchewki
    2 jabłka
    kilka łyżek oliwy z oliwek
    przyprawy

Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto warzywno-mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    Warzywa dokładniej myjemy , marchew obieramy i trzemy na tarce.
    Na patelnie wrzucamy pora pokrojonego w talarki, startą marchew i kiełbaskę drobno pokrojoną, chwilę podsmażamy.
    Paprykę kroimy drobniutko, kukurydzę odsączamy, łączymy składniki razem. Wsypujemy ryż.
    Doprawiamy. Oprószamy każdą porcję serem.
    Surówka:
    Warzywa myjemy, obieramy jabłko i marchew, trzemy na tartce. kapustę i cebulę szatkujemy, łączymy, doprawiamy. Polewamy oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować