Pyszny filet z indyka z niespodzianką oraz ciepłymi buraczkami

0 (0 ocen)

Potrawa ta jest pyszna, a zarazem łatwa do zrobienia. Można ją podawać na ciepło, a także dobrze smakuję na zimno

Składniki:

  • a. Składniki podstawowe: z zestawu a) Filet z indyka, orzechy włoski, buraki
    b. Składnik podstawowy dodatkowy: słoik suszonych pomidorów w oleju
    c. Składniki robocze: 2 łyżki sosu sojowego, olej do smażenia, przyprawa do kurczaka kamis lub przyprawa gyros. sól, ocet, cukier, magii, pieprz ziołowy,
    d. Do dekoracji: orzechy włoskie, mięta, rozmaryn
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyszny filet z indyka z niespodzianką oraz ciepłymi buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone pomidory kroimy w kostkę, następnie dodajemy do nich drobno pokrojone orzechy całość dokładnie mieszamy. Pierś z indyka myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie filet głęboko nacinamy i wypełniamy farszem. Mięso spinamy wykałaczkami, nacieramy sosem sojowy z nie wielka ilością oleju z pomidorów oraz posypujemy przyprawą do kurczaka lub gyros. Pieczemy na rozgrzanym oleju aż się filet zarumieni. A następnie owijamy go w foli aluminiowej i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku prze 30 min.
    Buraczki:
    1 kg buraków należy ugotować, następnie gdy będą zimne, po obraniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na rozgrzaną patelnie polać 3 łyżki oleju, dodać do tego buraki, 1 łyżeczkę cukru, 2-3 łyżki octu, pieprz, sól, magii do smaku. Należy to smażyć do momentu wyparowania wytworzonego soku. Przepis ten świetnie nadaje się na przetwory zimowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować