Pychota kokosowo-adwokatowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:ubić białka na sztywno dodać cukier, żółtka i dalej ubijać tak długo aż ciasto będzie sztywne. Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie mieszać. Wylać na blachę z brzegami wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 min w 170 st. Zimny biszkopt przekroić na pół.Blacha 26*35 cm.
2.Blat kokosowy:białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia się cukru następnie dodać kokos i wymieszać łyżką. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20 min w 160 st.aż kokos zacznie się rumienić.Blacha 26*35 cm.
3.Krem :z mleka odlać pół szklanki mleka,resztę mleka zagotować.W odlanym mleku wymieszać budyń śmietankowy i obie mąki wlać do gotującego się mleka i zagotować.Budyń ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodawać porcjami zimny budyń i utrzeć na jednolity krem. Na końcu porcjami dodawać adwokat wymieszany z spirytusem i ucierać.
Warstwy ciasta biszkopt,krem,blat kokosowy,krem,biszkopt,warstwa kremu i na górę zetrzeć czekoladę.
Komentarze