Babka adwokatowa/ajerkoniakowa

0 (0 ocen)

Pyszna babka o wyraźnym smaku ajernoniaku.

Składniki:

  • Babka:
    1 szklanka mąki pszennej
    3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 jajek
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1 szklanka oleju rzepakowego
    1 szklanka ajerkoniaku

    Lukier adwokatowy:
    1/2 szklanki cukru pudru
    4 łyżki aje
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole

Babka adwokatowa/ajerkoniakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą do dokładnego połączenia składników.
  • 2. Foremkę do babki natłuszczamy, przelewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 1 godzinę, do suchego patyczka.
  • 3. Po upieczeniu wystudzić, po czym przygotować lukier: cukier puder łączymy z ajerkoniakiem, lukrem polewamy babkę i dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować