PTASIE MLECZKO MAGDALENY

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz. 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYSZNIUTKIE

  • 2 godz. 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 cukier waniliowy 16 gram
    2-3 łyżki kakao
    8 łyżek żelatyny
    1 szkl śmietany 30%
    2 czerwone galaretki
    9 łyżek cukru
    3 łyżki likieru jajecznego
    1 łyżka likieru z białej czekolady lub Malibu
    Wykonanie
    Oddzielić białka od żółtek. Żelatynę rozpuścić w 0,5l wody. Rozlać na 3 części.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ptasie mleczko magdaleny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWAĆ MASY:
    KOLOR1:
    3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru,1 łyżką likieru jajecznego, dodać pianę z 2 białek i jedną część żelatyny
    KOLOR2:
    wszystko tak samo jak w kolorze1,
    dodając 3 łyżki kakao i 2 łyżki likieru jajecznego
    KOLOR3:
    Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, 1 łyżką likieru z białej czekolady lub Malibu, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.
    KOLOR 4
    Galaretki rozpuścić 2 3 szklankach wrzącej wody
    Na spód wylać kolor1,odczekać aż zgęstnieje,kolor2,także odczekać i kolor3. Na wierzch nałożyć rozpuszczoną i tężejącą galaretkę. Schłodzić.

Porady

JA ZROBIŁAM TEN DESER BEZ GALARETKI ,ALE WARTO JĄ DODAĆ, BO CIASTO ZYSKUJE NA WYGLĄDZIE

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować