Ptasie mleczko magdaleny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWAĆ MASY:
KOLOR1:
3 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru,1 łyżką likieru jajecznego, dodać pianę z 2 białek i jedną część żelatyny
KOLOR2:
wszystko tak samo jak w kolorze1,
dodając 3 łyżki kakao i 2 łyżki likieru jajecznego
KOLOR3:
Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, 1 łyżką likieru z białej czekolady lub Malibu, dodać pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.
KOLOR 4
Galaretki rozpuścić 2 3 szklankach wrzącej wody
Na spód wylać kolor1,odczekać aż zgęstnieje,kolor2,także odczekać i kolor3. Na wierzch nałożyć rozpuszczoną i tężejącą galaretkę. Schłodzić.
Porady
JA ZROBIŁAM TEN DESER BEZ GALARETKI ,ALE WARTO JĄ DODAĆ, BO CIASTO ZYSKUJE NA WYGLĄDZIE
Komentarze