Potrawka z Dzikiego Zachodu

4.5 (177 ocen)

Dla wielbicieli pikantnych potraw.

Składniki:

  • 2 wędzone kiełbasy
    pół cebuli
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka pomidorów (najlepiej krojonych)
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka suszonej włoszczyzny
    2 łyżki pikantnego keczupu
    1 łyżka słodkiej papryki
    pół łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    niepełna szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z dzikiego zachodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w plasterki, następnie smażymy na suchej patelni.
    Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kiełbasy. Gdy cebula się zarumieni dodajemy paprykę słodką i ostrą, zmiażdżony ząbek czosnku, chwilę mieszamy, następnie zmniejszamy płomień i wlewamy niepełną szklankę wody. Dodajemy włoszczyznę, przyprawę uniwersalną, pomidory razem z zalewą i dusimy 10-15 minut pod przykryciem.
    Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy wodą . Dodajemy do reszty i dusimy jeszcze 5 minut. Potrawę zagęszczamy keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować