Kurczak w zieleni

0 (0 ocen)

  • 15 min

Danie szybkie, tanie i zielone:)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1 średnia cukinia
    1 cebula
    olej do smażenia
    łyżka mąki
    pęczek koperku
    1 serek topiony (100g)
    łyżeczka lubczyku
    1 ząbek czosnku
    szczypta pieprzu
    przyprawa do kurczaka
    przyprawa uniwersalna

Kurczak w zieleni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w zieleni 1. Filet myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawą do kurczaka i mąką. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebulę i cukinię kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy, dodajemy do mięsa. Chwilę smażymy.
  • 3. Wlewamy o mięsa i warzyw pół szklanki wody, dodajemy lubczyk i pieprz. Dusimy 15 minut.
  • 4. Dodajemy serek i gotujemy aż sos zgęstnieje. Koperek drobno kroimy i wrzucamy do reszty. Doprawiamy przyprawą uniwersalną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy