POMARAŃCZÓWKA

4.5 (195 ocen)

  • 25 min

Prosta nalewka, warta wypróbowania

  • 25 min

Składniki:

  • 3 pomarańcze
    1 l wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Pomarańczówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoja wrzucić skórkę pomarańczową. Dobrze umytą, wytartą. Skórkę okroić cienko, tak aby nie został biały miąższ i ususzyć. Zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na tydzień, a następnie przefiltrować. Rozlać do butelek i odstawić ciemne i chłodne miejsce. Do jednej można dolać przefiltrowany sok wyciśnięty z jednej pomarańczy. Nalewka na początku jest mętna ale ostawiona na parę tygodni sama się wyklaruje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować