Polonezy

4.5 (187 ocen)

Roladki są naprawdę smaczne i robi się je dość szybko.

Składniki:

  • 40 dag schabu,
    30 dag pieczarek,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    3 cebule,
    łyżka musztardy,
    sól,
    pieprz,
    jajko,
    mąka,
    bułka tarta,
    olej do smażenia,
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polonezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozkroić na kotlety, rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
  • 2. Grzyby oczyścić, pokroić w dość dużą kostkę. Cebule obrać posiekać. podsmażyć razem z pieczarkami, na koniec dodać koncentrat i musztardę oraz po szczypcie słodkiej i ostrej papryki. Doprawić do smaku. Farsz nakładać na rozbite kotlety, zrolować, spiąć wykałaczką.
  • 3. Obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować