Udka Polonezy

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Nie ma nic lepszego od pieczonych udek z pieczarkowym farszem. Słynne były roladki tzw. Polonezy, więc czemu nie zrobić z takim samym farszem udek. Wyszły pyszne.

  • 50 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 9 udek z kurczaka
    • Przyprawa do kurczaka
    • Sól
    • pieprz
    • Olej do smażenia
    • 1 cebula
    • ½ kg pieczarek
    • 2 łyżki ketchupu pikantnego
    • 2 łyżki musztardy sarepskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka polonezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Z udek należy wyjąć kości, zaczynając od grubszej części mięsa, odcinamy mięso na około od samej kości, doprawiamy solą oraz przyprawą.
  • udko 2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Pod koniec prużenia dodajemy ketchup oraz musztardę i chwile prużymy.
    Gotowym farszem napełniamy kieszonki udek i zawijamy mięso tak żeby farsz był w środku.
  • udka 3. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°C.
  • udka 4. Udka gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować