Udka Polonezy

  • wyświetlono: 679 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Nie ma nic lepszego od pieczonych udek z pieczarkowym farszem. Słynne były roladki tzw. Polonezy, więc czemu nie zrobić z takim samym farszem udek. Wyszły pyszne.

Beata-O
  • 9 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

• 9 udek z kurczaka
• Przyprawa do kurczaka
• Sól
• pieprz
• Olej do smażenia
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 2 łyżki ketchupu pikantnego
• 2 łyżki musztardy sarepskiej

Sposób przygotowania przepisu:

Udka Polonezy

  • mięso1. Z udek należy wyjąć kości, zaczynając od grubszej części mięsa, odcinamy mięso na około od samej kości, doprawiamy solą oraz przyprawą.
  • udko2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Pod koniec prużenia dodajemy ketchup oraz musztardę i chwile prużymy.
    Gotowym farszem napełniamy kieszonki udek i zawijamy mięso tak żeby farsz był w środku.
  • udka3. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°C.
  • udka4. Udka gotowe.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiKurczakudka

Komentarze

Podobne przepisy

udka

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Świąteczne udka

W okresie zimowym jak również świątecznym,...

udka w pomidorach

Dodane przez: agarybak76

Udka duszone w pomidorach

Zamiast tradycyjnie upiec udka...

Panierowane udka z kurczaka

Dodane przez: DanusiaC

PANIEROWANE UDKA Z KURCZAKA

Bardzo smaczne udka w aromatycznej...

Udka pieczone

Dodane przez: smak i uczucie

Udka pieczone

Proste klasyczne udka pieczone...

udak

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Kapuściane udka

Zaczął się sezon na młodą kapustkę,...

Udka faszerowane pieczarkami

Dodane przez: bogusia82

Udka faszerowane pieczarkami

Zwykłe udka z kurczaka nie muszą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE