Nie ma nic lepszego od pieczonych udek z pieczarkowym farszem. Słynne były roladki tzw. Polonezy, więc czemu nie zrobić z takim samym farszem udek. Wyszły pyszne.
50 min
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
• 9 udek z kurczaka
• Przyprawa do kurczaka
• Sól
• pieprz
• Olej do smażenia
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 2 łyżki ketchupu pikantnego
• 2 łyżki musztardy sarepskiej
1.Z udek należy wyjąć kości, zaczynając od grubszej części mięsa, odcinamy mięso na około od samej kości, doprawiamy solą oraz przyprawą.
2.Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Pod koniec prużenia dodajemy ketchup oraz musztardę i chwile prużymy.
Gotowym farszem napełniamy kieszonki udek i zawijamy mięso tak żeby farsz był w środku.
3.Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°C.
Komentarze