Placuszki ryżowe na słono

4.49 (176 ocen)

  • 20 min

Jeśli z obiadu zostanie nam ryż, na kolację możemy zrobić błyskawiczne placki.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanego ryżu
    2 jajka
    180 g jogurtu naturalnego
    3 łyżki mąki
    2 parówki
    2 łyżki pomidorów suszonych z zalewy (pokrojonych)
    1 łyżka siekanej natki pietruszki
    50 g sera żółtego
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Ser

Placuszki ryżowe na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki ryżowe-przygotowanie. 1. Jajka roztrzepać z jogurtem, dodać mąkę i ryż, wymieszać.
    Parówki pokroić w plasterki,ser zetrzeć na grubych oczkach.
    Dodać do ciasta razem z pozostałymi składnikami, doprawić przyprawami i usmażyć na oleju na złoty kolor.
    Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Podawać z keczupem lub sałatką z pomidorów.

Porady

Zamiast parówek można użyć innej wędliny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować