Ciasteczka waniliowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne kruche ciasteczka przekładane kwaskowym dżemem.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej
    300 g margaryny lub masła
    2 zółtka
    2łyżki śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 duże łyżki cukru z prawdziwą wanilią

    słoiczek kwaśnego dżemu
    cukier puder do posypania

Ciasteczka waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść szybko ciasto, schłodzić w lodówce.
    Wałkować cienko (ok. 3 mm), wycinać małe krążki i upiec na złoty kolor w temperaturze 175*C.
    Wystudzone smarować dżemem i sklejać po dwa, posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy