Placuszki dyniowo-jabłkowe

4.5 (161 ocen)

  • 40 min

W moim domu sezon dyniowy w pełni! Uwielbiamy dynię pod niemal każdą postacią...Przysmakiem mojego synka są placuszki z dynią.

  • 40 min

Składniki:

  • -1 szklanka starkowanej na dużych oczkach dyni
    -1 starkowane jabłko
    -zsiadłe mleko (380g)
    -2 łyżeczki cukru
    -2 jajka
    -mąka tortowa (ok.1,5 szkl, konsystencja ciasta ma być jak śmietana)
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki dyniowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię i jabłko tarkujemy. Dodajemy cukier, jajka i zsiadłe mleko-mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę. Konsystencja ciasta ma być niezbyt gęsta. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Łyżką nakładamy ciasto w postaci małych placuszków. Smażymy na rumiano z obu stron. Nadmiar tłuszczu możemy się pozbyć układając placki na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować