Placuszki cukiniowo- ziemniaczane

1 (1 ocen)

  • 20 min

Na kolację, dla dużych, dla małych, dla każdego.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    1 cukinia
    1 jajko
    ok 0,5 szklanki mąki
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Placuszki cukiniowo- ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki ziemniaczano- cukiniowe 1. Ziemniaki ścieramy na drobnej tarce. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Te dwa warzywa łączymy z jajkiem, następnie dodajemy do smaku wedle uważania sól oraz pieprz( można też vegetę). Dodajemy mąkę tak, żeby masa miała odpowiednią konsystencję do smażenia placuszków.
  • placuszki cukiniowo- ziemniaczane 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na niej placuszki z obu stron na złoty kolor. Placuszki te zajadam najchętniej z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować