Mini przekąski świetnie sprawdzają się na piknikach czy spotkaniach przy grillu;polecam moje wytrawne szpinakowe babeczki z dodatkami ;smakują na ciepło jak i na zimno;
60 min
Składniki:
Składniki na ok 10 szt:
20 dag szpinaku rozdrobnionego
3 jajka
2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 plasterki szynki
2 plastry sera feta
8 dag sera żółtego
1 ząbek czosnku
szczypta soli
pieprz
Piknikowe babeczki szpinakowe z szynką i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z odrobiną soli.Dodać mąkę i proszek do pieczenia.Szpinak (może być mrożony) wymieszać z rozgniecionym czosnkiem.Ser feta pokroić w mała kostkę,szynkę pokroić w paseczki;dodać do szpinaku.Wszystko połączyć z jajkami.Doprawić pieprzem.Foremki na muffinki ,suflet lub babeczki posmarować tłuszczem np .olejem.Nakładać porcjami ciasto ,wypełniając foremki.Wierzch posypać startym żółtym serem.Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku ok 20 minut.
Komentarze