PIKNIKOWE BABECZKI SZPINAKOWE Z SZYNKĄ I FETĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mini przekąski świetnie sprawdzają się na piknikach czy spotkaniach przy grillu;polecam moje wytrawne szpinakowe babeczki z dodatkami ;smakują na ciepło jak i na zimno;

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ok 10 szt:

    20 dag szpinaku rozdrobnionego
    3 jajka
    2 łyżki mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 plasterki szynki
    2 plastry sera feta
    8 dag sera żółtego
    1 ząbek czosnku
    szczypta soli
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Piknikowe babeczki szpinakowe z szynką i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z odrobiną soli.Dodać mąkę i proszek do pieczenia.Szpinak (może być mrożony) wymieszać z rozgniecionym czosnkiem.Ser feta pokroić w mała kostkę,szynkę pokroić w paseczki;dodać do szpinaku.Wszystko połączyć z jajkami.Doprawić pieprzem.Foremki na muffinki ,suflet lub babeczki posmarować tłuszczem np .olejem.Nakładać porcjami ciasto ,wypełniając foremki.Wierzch posypać startym żółtym serem.Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku ok 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować