Pikantne placuszki z cukinii

5 (176 ocen)

  • 15 min

Pyszne , lekko pikantne i mięciutkie z chrupiącą panierką kotleciki z cukinii , warzywa którego świeżością możemy niestety cieszyć się tylko latem - nie zastąpione smaki wakacji :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 duża cukinia lub 2 mniejsze ( ja miałam naprawdę wyrośniętą :)) )
    1 szklanka bułki tartej
    1 szklanka mąki
    3 jajka
    1 łyżka chili
    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 łyżka bazylii
    1 łyżeczka soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Placki Przystawki

Pikantne placuszki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia 1. Cukinię kroimy w cienkie plasterki , lub pół plasterki -jeśli są na prawdę duże
  • cukinia 2. Bułkę tartą mieszamy z mąką, chili , czosnkiem i bazylią , jajka bełtamy z solą i pieprzem. Każdy kawałek cukinii maczamy w jajku a następnie w bułce tartej , smażymy ok min z każdej strony na malutkim ogniu.

Porady

Podajemy z chlebem na kanapki lub jako danie obiadowe do ziemniaków i sałatki lub zsiadłego mleka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować