Piersi kury pod śmietankowo- serową kołderką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa ta nadaje się na szybki i pyszny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • - 3 piersi z kurczaka
    - zupa z torebki np. krem z kurek lub francuska zupa cebulowa
    - 500 ml śmietanki 30%
    - ok. 300 gr sera żółtego np. gouda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki Ser

Piersi kury pod śmietankowo- serową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0d3qumu 1. Piersi z kurczaka pociąć na centymetrowe kotleciki i obtoczyć każdy w zupie z torebki. Wszystkie ułożyć na brytfannie lekko posmarowanej olejem.
  • image-1kdp7s1 2. Całość zalać śmietanką 30% i posypać startym żółtym serem.
  • image-1cl5l2d 3. Zapiec z piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Czas pieczenia to 20 min. Po tym czasie potrawa jest gotowa do spożycia. Podawać z ziemniaczkami oraz sałatką np. z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego i sosu czosnkowego. Smacznego! :)

Porady

Nie piec zbyt długo, gdyż mięso zrobi się suche.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Ser żółty Śmietanka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować