PIEROŻKI Z JABŁKAMI

4.5 (141 ocen)

  • 15 min

CIASTKO DO KAWY

  • 15 min

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE
    -4 szklanki mąki
    -30 dag margaryny
    - 3 jaja
    - 1,5 szklanki cukru
    - 6 łyżek śmietany
    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia

    FARSZ
    - 8 jabłek
    - 6 łyżeczek cukru
    - 2 łyżeczki cynamonu
    - cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pierożki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIEROŻKI Z JABŁKAMI 1. CIASTO

    Do miski przesiać mąkę z proszkiem, dać margarynę, roztrzepane jaja, cukier i śmietanę. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić ciasto, schłodzić.
    Wałkować na stolnicy ciasto grubości jak na pierogi, wykroić kółka.

    FARSZ

    Jabłka obrać, umyć, pokroić w kosteczkę, wymieszać z cukrem i cynamonem.
    Krążki napełniać jabłkami.Wyłożyć blachę papierem do pieczenia, układać pierożki i piec w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor.

Porady

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować