Piankuś

4.5 (183 ocen)

  • 60 min

Przepis jest bardzo prosty nawet mój syn go robi.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciemny biszkopt z 4 jaj upiec wcześniej (wg ulubionego przepisu), Masa: 0,5 litra mleka,25 dag margaryny palmy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, 8 łyżek wiórek kokosowych, 4 żółtka, 4 łyżki cukru,1 cukier waniliowy. Pianka: 4 białka, 3/4 szklanki cukru, 3 łyżki czerwonej galaretki, 3 łyżki wody. Dodatkowo 1 puszka ananasa, kilka kostek czekolady.
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piankuś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piankuś 1. Upiec biszkopt ciemny. Zagotować mleko z cukrem i kokosem, odlać pół szklanki, w której roztrzepać żółtka z mąką i ugotować budyń. Jak wystygnie utrzeć z margaryną na puch. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią galaretkę. Przełożenie ciasta: Biszkopt-połowa masy-pokrojony ananas-druga część masy-pianka-starta czekolada. Włożyć do lodówki,aby się schłodziło i przegryzło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować