Pesto bazyliowo-serowe

2 (1 ocen)

Idealne do grillowanych mięs czy sałatek..

Składniki:

  • 10 dużych listków świeżej bazylii
    50 g sera żółtego w kostce ( u mnie Gouda)
    2 duże ząbki czosnku
    5 łyżek oliwy z oliwek o smaku bazylii
    szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto Pesto bazyliowe Ser

Pesto bazyliowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pesto 1. Bazylię myjemy rwiemy na mniejsze kawałki , czosnek przeciskamy przez praskę , ser ścieramy na tarce o małych oczkach , oprószamy solą i pieprzem , całość zalewamy oliwą.
  • 2. Miksujemy blenderem do rozdrobnienie składników , przekładamy do moździerza , ucieramy chwilkę.

Porady

Można użyć zwykłej oliwy z oliwek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Czosnek Oliwa z oliwek Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować