Penne z papryczkami jalapeno, szpinakiem i cukinią

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Penne na zielono

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g makaronu penne
    250 g szpinaku (świeży lub mrożony)
    Czosnek
    1 cukinia
    Papryczka jalapeno
    Suszone pomidory
    Ser feta (pół opakowania)
    Śmietana
    Pieprz
    Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne

Penne z papryczkami jalapeno, szpinakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • 2. Szpinak wrzucić na patelnię, dodać czosnek, przyprawić i dusić.
  • 3. Cukinie i papryczkę pokroić w drobne części, dodać jogurt i wymieszać ze szpinakiem. Dusić, aż cukinia zmięknie.
  • 4. Pomidory i ser pokroić.
  • 5. Wymieszać wszystko z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jalapeno Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować