Pasta tuńczykowo jajeczna

4.51 (142 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Miała być pasta jajeczna z rybnym akcentem, ale taka wersja jest bardziej wyrazista

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tuńczyk w sosie własnym: 1 puszka
    - jajka: 3 sztuki
    - musztarda rosyjska: 1 łyżeczka
    - majonez: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czany: 2 szczypty
    - szczypiorek: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta tuńczykowo jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka obieramy i wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy odsączonego tuńczyka, majonez i musztardę i całość miksujemy na gładką, jednolitą pastę. Doprawiamy do smaku odrobiną soli i grubo mielonym czarnym pieprzem.
    Powstałą pastą smarujemy pieczywo i posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować