Pasta jajeczna z serkiem topionym

4.97 (145 ocen)

Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją przynajmniej raz w tygodniu. Można dodać do niej wszystko na co tylko mamy ochotę, ja jednak wolę prostą wersję. Jest łatwa i szybka do przygotowania. Polecam

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    200g serka topionego
    Pęczek cebuli dymki
    Majonez ok. 3-4 łyżki
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (145 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z serkiem topionym 1. Jajka obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę dymkę posiekać.
  • Pasta jajeczna z serkiem topionym 2. Majonez i serek topiony połączyć – najłatwiej widelcem, na jednolitą masę.
  • Pasta jajeczna z serkiem topionym 3. Składniki pasty połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Porady

Do pasty można dodać rzodkiewkę, kukurydze z puszki, oliwki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować