przekaska na cieplo zrodzila sie z sympatii do tostow podawanych w jednym z rzeszowskich pubów, postanowilam wiec nieco wzbogacic skladniki i nawet na chlebie mozna zrobic smaczne, cieple danie :)
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
- kromka chleba: 3 plastry
- ser żólty (plaster): 7 plastrów
- chuda wedlina: 4 plastry
- suszony majeranek (lub przyprawa do pizzy): 1 szczypta
- sos czosnkowy: 1 łyżka
- keczub: 1 łyżka
- ogórek świeży: 15 plastrów
Parujące kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.rozloz chleb na talerzu, poloz na chlebie wedline, nastepnie posyp majerankiem lub inna ulubiona przyprrawą. Nastepnie rozloz plastry ogorka (lub pomidora swiezego, wg uznania), calosc nakryj serem i wloz do mikrofalowki na okolo minute, gora dwie, by ser sie nie spalil i nie zlal z kanapek. po wyjeciu polej sosami, i gwarantuje Ci pozywny i smaczny posilek :)
Komentarze