Panierowane piersi z kurczaka z sosem musztardowym

4.5 (190 ocen)

  • 1 godz. 40 min

pyszny obiad dla każdego

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania mięsa
    sól
    pieprz

    SOS MUSZTARDOWY:
    1 łyżeczka bułki tartej
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane piersi z kurczaka z sosem musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso umyć ,pokroić i rozbić na kotlety.
    2.przygotować panierkę z jajka i bułki tartej.
    3.piersi panierować ,przysmażyć na gorącym tłuszczu na patelni.

    SOS MUSZTARDOWY:
    4.Bułkę tartą przysmażyć na tłuszczu na złoty kolor .
    5.Do bułki tartej dodać musztardę, podsmażyć.
    6.Na końcu zagęścić śmietaną.
    7.Przysmażone piersi ułożyć na patelni na sosie i dusić 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować