Pampuszki - knedle po rosyjsku

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

Kuchnia rosyjska. Pampuszki czyli knedle ziemniaczane.

  • 60 min

Składniki:


  • 3 surowe ziemniaki
    4 ziemniaki ugotowane
    3 łyżki mąki
    jajko
    1/2 łyżeczki soli
    ulubione przyprawy
    olej do głębokiego smażenia
    Na nadzienie : 25 dag twarogu , sól , łyżka posiekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pampuszki - knedle po rosyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surowe ziemniaki starłem na tarce , połączyłem z ugotowanymi ziemniakami , dodałem pozostałe składniki , wyrobiłem na jednolitą masę . Twaróg wymieszałem ze szczypiorkiem , posoliłem.

    Z ciasta uformowałem niewielkie placuszki. Na każdym ułożyłem porcję nadzienia , zlepiłem dokładnie , utoczyłem kulki.

    Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Wrzuciłem pampuszki na gorący tłuszcz i smażyłem aż do zrumienienia.

    Te chrupiące rosyjskie knedle ziemniaczane najczęściej nadziewane są białym serem , można je faszerować innymi ulubionymi pysznościami , np. duszonymi warzywami , serem pleśniowym z orzechami , fetą lub szpinakiem. Ja wykorzystałem ser , który został z wczorajszej przekąski łososiowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować