Otrębowe muffiny są propozycją dla osób dbających o linie. Muffiny nie zawierają mąki, za to są pełne otrębów pszennych, które na długi czas zaspokoją głód.
35 min
Składniki:
100 g otrębów pszennych
1 i 1/2 łyżki cukru brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
200 g jogurtu greckiego
1 jajko
Otrębowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce połączyć ze sobą wszystkie suche składniki tj. otręby, cukier, proszek do pieczenia i cynamon- wymieszać. W drugiej roztrzepać jajko z jogurtem. Suche składniki dodać do mokrych i całość bardzo dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do foremek (ja użyłam sylikonowych). Muffinki piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180°C.
Komentarze