Nalewka na czarnych jagodach

4.5 (160 ocen)

  • 15 min

...

  • 15 min

Składniki:


  • 1 kg jagód
    1 l spirytusu 95-proc.
    1/2 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka na czarnych jagodach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i osączone na sicie owoce zasypać cukrem i zalać w słoju spirytusem ,tak aby je przykrywał. Postawić w ciepłe miejsce na trzy tygodnie. Po tym okresie zlać macerat ,przefiltrować przez filtr do kawy i rozlać do butelek. Odstawić , by nalewka leżakowała co najmniej 3 tygodnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować