Naleśniki z tuńczykiem,pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta naleśnikowego,połączyć mikserem,pozostawić na około 30 minut,następnie usmażyć na patelni małe naleśniki.
2..Cebulę obrać,pokroić w kostę,podsmażyć na odrobinie tłuszczu ,następnie dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę pieczarki i paprykę,przyprawić,usmażyć.Wymieszać z ketchupem ,odsączonym tuńczykiem oraz startym serem i drobno posiekaną natką ,doprawić solą i pieprzem do smaku.
3.Połowę naleśników rozłożyć na blaszce,na każdy nałożyć farsz,przykryć naleśnikiem,nałożyć ponownie farsz a na wierzch po plasterku jajka i po dwa plasterki pomidorków.
4.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec w temp 200 st.C przez około 10-15 minut
Komentarze