Naleśniki z tuńczykiem,pieczarkami i papryką

4.5 (165 ocen)

  • 50 min

Ostatnio takie naleśniki robiłam z morszczukiem,tak nam posmakowały,że postanowiłam zrobić podobną wersję tylko tym razem z tuńczykiem i papryką.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na około 10 sztuk małych naleśników czyli 5 porcji




    Ciasto:

    -250 g mąki

    -250 ml mleka

    -250 ml wody

    -1 jajko


    -szczypta soli




    Nadzienie:

    -2 puszki po 185 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym

    -400 g pieczarek

    -1 czerwona papryka


    -1 duża cebula

    -natka pietruszki

    -sól i pieprz do smaku

    -100 g sera żółtego

    -3 łyżki ketchupu

    -4 koktajlowe pomidorki

    -2 jajka ugotowane na twardo
    .
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ryba Naleśniki Ser

Naleśniki z tuńczykiem,pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta naleśnikowego,połączyć mikserem,pozostawić na około 30 minut,następnie usmażyć na patelni małe naleśniki.

  • 2. .Cebulę obrać,pokroić w kostę,podsmażyć na odrobinie tłuszczu ,następnie dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę pieczarki i paprykę,przyprawić,usmażyć.Wymieszać z ketchupem ,odsączonym tuńczykiem oraz startym serem i drobno posiekaną natką ,doprawić solą i pieprzem do smaku.

  • 3. Połowę naleśników rozłożyć na blaszce,na każdy nałożyć farsz,przykryć naleśnikiem,nałożyć ponownie farsz a na wierzch po plasterku jajka i po dwa plasterki pomidorków.
  • 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec w temp 200 st.C przez około 10-15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Ryby Ser żółty Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować