Bosmańskie naleśniki z rybą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta naleśnikowego,połączyć mikserem,pozostawić na około 30 minut.
2.Następnie usmażyć na patelni małe naleśniki.
3.Cebulę obrać,pokroić w kostę,podsmażyć na odrobinie tłuszczu ,następnie dodać oczyszczone i pokrojone w kosteczkę pieczarki,przyprawić,usmażyć.
4.Do pieczarek dodać pokrojona w paseczki rybę,dusić do miękkości często mieszając.Wymieszać z ketchupem,drobno posiekaną natką ,doprawić solą i pieprzem do smaku.
5..Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach
.
6.Połowę naleśników rozłożyć na blaszce wyłożonej aluminiową folią,na każdy nakładać :łyżkę sera,2 łyżki farszu,ponownie ser,przykryć naleśnikiem,nałożyć ponownie ser,farsz i ser a na wierzch rozłożyć pomidorki pokrojone w plasterki...
.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec w temp 200 st.C przez około 10-15 minut.
..
Komentarze