Naleśniki z parówkami i szpinakiem

4.5 (147 ocen)

  • 55 min

Bardzo sycące danie. Jedno z moich ulubionych.

  • 55 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szkl. mąki
    2 jajka
    0,5 szkl.wody
    1 szkl. mleka
    Szczypta soli

    1 opakowanie rozdrobionego szpinaku
    15 dag. wędzonego boczku
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    ½ łyżeczki wegety
    Sól, pieprz do smaku

    6 parówek
    6 plasterków sera
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z parówkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w słupki i wytapiamy na patelni. Dodajemy szpinak, przyprawiamy czosnkiem, wegetą, solą i pieprzem. Smażymy ok. 10 minut. Składniki na ciasto mieszamy na gładką, płynną masę. Smażymy naleśniki na wysmarowanej tłuszczem, rozgrzanej patelni. Każdy z naleśników smarujemy szpinakiem, na nim kładziemy parówkę i ciasno zwijamy.
  • Naleśniki z parówkami i szpinakiem 2. Układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plastrami sera lub posypujemy startym serem. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować