Naleśniki z farszem warzywnym

4.5 (145 ocen)

  • 60 min

Wspaniała uczta dla osób lubiących dania bezmięsne i lekko pikantne oraz naleśniki. Smakują wybornie podgrzane na masełku.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    Ciasto:
    20 dag mąki
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody gazowanej
    1 łyżka oliwy z oliwek
    sól, cukier do smaku
    Słonina do smażenia
    Farsz:
    10 dag marchewki, pietruszki i selera
    1 cebula
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżka bułki tartej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz do smaku
    Bazylia lub estragon do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: składniki na naleśniki zmiksować, słoniną smarować patelnię i smażyć naleśniki.
    Warzywa ugotować z dodatkiem szczypty soli pod przykryciem, obrać. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju. Cebulę z warzywami zmiksować dodać bułkę tartą, koncentrat pomidorowy, przyprawy, wymieszać. Naleśniki posmarować farszem, zwinąć w rulon. Przed spożyciem podsmażyć na masełku.

Porady

Naleśniki można posypać podczas podsmażania bułką tartą lub żółtym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować