Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Naleśniki są idealnym daniem na obiad lub ciepłą kolację .Danie szybkie, łatwe i niedrogie. Farsz mięsny z warzywami czyni danie sytym posiłkiem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NALEŚNIKI:

    mąka 1 szklanka
    woda gazowana
    mleko 200 ml.
    sól do smaku
    1 jajko


    FARSZ:

    mięso mielone z łopatki wieprzowej 300 gram
    marchew 1 duża sztuka
    papryka czerwona 1 sztuka
    cebula 2 sztuki
    czosnek 2 ząbki
    oliwa
    sól i pieprz do smaku
    pomidory z puszki
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NALEŚNIKI:

    do dużej miski przesiej mąką , wbij jajko,dodaj sól, dolej mleko, i tyle gazowanej wody aby otrzymać ciasto konsystencji gęstej śmietany, odstaw ciasto na 30 minut ,następnie smaż naleśniki.
  • 2. FARSZ:

    Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni z zmiażdżonym czosnkiem następnie dodaj mięso , po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz startą marchew, dolej zblendowane pomidory ,listki bazylii i duś pod przykryciem 15 minut.Dopraw. Sos zrobi się gęsty.Jeśli jest za rzadki, duś jeszcze kilka minut bez pokrywki.
  • 3. Na naleśniki nakładaj po porcji farszu zwijaj w rulonik, podawaj na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Marchewka Mięso Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować