Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.NALEŚNIKI:
do dużej miski przesiej mąką , wbij jajko,dodaj sól, dolej mleko, i tyle gazowanej wody aby otrzymać ciasto konsystencji gęstej śmietany, odstaw ciasto na 30 minut ,następnie smaż naleśniki.
2.FARSZ:
Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni z zmiażdżonym czosnkiem następnie dodaj mięso , po 5 minutach dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz startą marchew, dolej zblendowane pomidory ,listki bazylii i duś pod przykryciem 15 minut.Dopraw. Sos zrobi się gęsty.Jeśli jest za rzadki, duś jeszcze kilka minut bez pokrywki.
3.Na naleśniki nakładaj po porcji farszu zwijaj w rulonik, podawaj na ciepło.
Komentarze