Naleśniki pasiaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka, mleko, mąkę, oliwę, cukier waniliowy i szczyptę soli dokładnie zmiksować. 1/3 ciasta odlać dodać kakao i dokładnie wymieszać. Oba ciasta pozostawić na 15 min. żeby odpoczęło.
Na rozgrzaną patelnię łyżką wlać troszkę ciemnego ciasta, robiąc esy floresy, polać jasnym i smażyć z obu stron na złoty kolor, do wyczerpania składników.
2.Biały ser rozdrobnić widelcem, dodać 3 łyżki dżemu i dokładnie wymieszać. Część usmażonych naleśników smarować serem.
3.Posmarowane naleśniki złożyć na cztery.
4.Drugą część usmażonych naleśników posmarować samym dżemem.
5.Posmarowane naleśniki zwinąć. Smacznego!
6.Można również ciasto zrobić na odwrót. Naleśniki kakaowe a paski jasne. Smacznego!
Komentarze