Naleśniki pasiaki

5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dwukolorowe naleśniki z dżemem domowej roboty lub z serem i dżemem. Pycha!

Składniki:

  • 2 jajka
    700 ml mleka
    3 szklanki mąki
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka kakao
    1 cukier waniliowy
    szczypta soli
    1 słoik dżemu z rabarbaru i truskawek
    200 g sera białego tłustego
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Naleśniki pasiaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki w trakcie smażenia 1. Jajka, mleko, mąkę, oliwę, cukier waniliowy i szczyptę soli dokładnie zmiksować. 1/3 ciasta odlać dodać kakao i dokładnie wymieszać. Oba ciasta pozostawić na 15 min. żeby odpoczęło.
    Na rozgrzaną patelnię łyżką wlać troszkę ciemnego ciasta, robiąc esy floresy, polać jasnym i smażyć z obu stron na złoty kolor, do wyczerpania składników.
  • Smarownie naleśników serem 2. Biały ser rozdrobnić widelcem, dodać 3 łyżki dżemu i dokładnie wymieszać. Część usmażonych naleśników smarować serem.
  • Gotowe naleśniki z serem i dżemem 3. Posmarowane naleśniki złożyć na cztery.
  • Smarowanie naleśników dżemem 4. Drugą część usmażonych naleśników posmarować samym dżemem.
  • Gotowe naleśniki z dżemem 5. Posmarowane naleśniki zwinąć. Smacznego!
  • Naleśniki kakaowe z paskami jasnymi 6. Można również ciasto zrobić na odwrót. Naleśniki kakaowe a paski jasne. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować