Mus z szynki

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Pyszna kremowa przystawka polecam na imprezy .

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dag szynki rodzinnej Zimbo
    - szklanka kremówki
    - 3 łyżki ketchup Pudliszki
    - 1 łyżka żelatyny
    - 1/2szklanki białego wina lub bulionu z kurczaka
    - sól
    - pieprz
    -avokado
    -chrzan 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mus z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokrój w małą kostkę, zmiksuj z połową śmietany kremówki, chrzanem i ketchupem na mus, dopraw solą, pieprzem.
  • 2. Żelatynę namocz w winie lub bulionie i rozpuść na parze. Przestudź i wymieszaj z kilkoma łyżkami zmiksowanej szynki. Następnie dodaj do reszty musu. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno i wymieszaj z musem szynkowym. Musem napełnij małe miseczki, odstaw do lodówki na kilka godzin.
  • 3. Przed podaniem miseczki zanurzamy w ciepłej wodzie wyciągamy mus i ozdabiamy natka pietruszki i avokado
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować