Mus jabłkowo-bananowy

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Zwykle gotuję z moją dziewczyną Agnieszką.

  • 10 min

Składniki:

  • ● 3 jabłka
    ● banan
    ● 1/2 cytryny
    ● 2 łyżki cukru
    ● listki mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Mus jabłkowo-bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w małe kawałki. Banana obieramy, również kroimy.
  • 2. Owoce skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy cukier i wlewamy 100 ml wody gazowanej. Miksujemy na jednolity mus. Wlewamy do szklanek, dekorujemy listkami mięty.

Porady

Mus warto schłodzić, bo wtedy lepiej smakuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować