Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku wlewamy do płaskiego naczynia
aby póżniej wycinać gwiazdki z galaretki.
Do miski wsypujemy mąki, cukry,proszek do pieczenia i sodę mieszamy.
Do drugiej miski wlewamy maślankę ,olej wbijamy jajko mieszamy krótko
ręcznie trzepaczką.
Do wymieszanych mokrych składników wsypujemy suche składniki mieszamy
bardzo krótko.
Foremkę na mufinki 12 szt wykładamy papierowymi papilotkami wypełniamy
ciastem.Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25
minut.
Mufinki po upieczeniu odstawiamy aby przestygły.
2.
Z zimnych mufinek odcinamy góry które układamy na desce w każdej
górze wycinamy serduszko foremką.Z galaretki wycinamy też gwiazdki tą
samą foremką.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody mieszamy i odstawiamy aż
napęcznieje póżniej zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy.
Ubijamy śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy żelatynę.
Mufinki smarujemy śmietaną ,góry mufinek też smarujemy posypujemy
wiórkami kokosowymi,góry nakładamy na posmarowane mufinki. W wycięty
środek wkładamy serduszka wycięte z galaretki.
POLECAM!!!
Porady
Mufinki najlepiej upiec trochę wczesniej aby wystygły.
Komentarze