MUFFINKI Z BANANAMI

5 (179 ocen)

Te muffinki są puszyste i wilgotne, w sam raz na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Składniki:

  • 20 dag mąki
    10 dag cukru
    1 jajko
    5 łyżek oleju
    3 dojrzałe banany
    1/2 szklanki siekanych orzechów włoskich
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Przekąski

Muffinki z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko utrzeć z cukrem, zmniejszyć obroty miksera i dodawąć po łyżce oleju, oraz mąkę przesianą z proszkiem i sodą. Wymieszać na gładką masę.Banany rozgnieść widelcem. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką.Na końcu dodać orzechy, wymieszać.
  • 2. Nakładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości.
  • 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 20-25 minut do suchego patyczka.

Porady

Aby orzechy nie opadły w cieście można je obsypać 1 łyżką mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować