Młoda kapusta z octem na ciepło

4.48 (198 ocen)

  • 50 min

Tak przygotowana kapusta smakuje wszystkim i każdy prosi o dokładkę.Jest doskonałym dodatkiem obiadowym.

  • 50 min

Składniki:

  • -główka młodej kapusty
    -przyprawy: sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,bazylia,kminek
    -3 łyżki octu winnego
    -2 łyżki smalcu lub masła
    -2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Młoda kapusta z octem na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do garnka.Zalewany wodą i przyprawiamy.Gotujemy około 15 minut do miękkości. Następnie na patelni rozgrzewamy smalec i powoli mieszając dosypujemy mąkę dobrze rozprowadzając ją. Kiedy zasmażka się zrumieni dorzucamy do niej odcedzoną kapustę.Dolewamy ocet i całość mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Ocet

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować