Mini tarty czekoladowe z konfiturą różaną

0 (0 ocen)

Dla miłośników czekolady i róży - mini tarty czekoladowe z konfiturą różaną

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    110 g masła
    120 g cukru kryształ
    250 g mąki
    50 g migdałów drobno zmielonych
    1 jajko
    150g konfitury różanej
    Masa czekoladowa
    50 g żółtka
    1 jajko
    60 g cukier kryształ
    200 g czekolady gorzkiej E.Wedel
    125 g masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mini tarty czekoladowe z konfiturą różaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier, mąkę i migdały posiekać nożem, dodać jaja i jak najszybciej zagnieść.
  • 2. Ciasto kruche włożyć na 30 – 60 minut do lodówki. Następnie rozwałkować na stolnicy na grubość około 3 – 4 mm.
  • 3. Ciasto ułożyć w formach do tarty (wcześniej wysmarowanych masłem). Podziurkować widelcem, a następnie przykryć papierem pergaminowym i obciążyć łuskanym grochem lub drobną fasolą, by nie wybrzuszyło się w trakcie pieczenia.
  • 4. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut na złoty kolor. Spody z ciasta kruchego ostudzić, a następnie nałożyć i rozsmarować konfiturę różaną
  • 5. Masa czekoladowa: Żółtka, jaja i cukier ubić na puszystą pianę. Czekoladę rozpuścić i wymieszać z miękkim masłem, a następnie wymieszać z pianą.
  • 6. Na przygotowane wcześniej spody z ciasta kruchego nakładać masę czekoladową. Zapiekać wszystko ponownie w piecu przez około 15 minut i podawać tarty ciepłe, posypane kakao i cukrem pudrem.


    Zobacz więcej czekoladowych słodkosci na: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować