• Mini serniczki cappuccino na orzechowym spodzie

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • Pyszne mini serniczki o smaku cappucino na orzechowym spodzie.

  • Składniki


    - drobno posiekane orzechy włoskie: 70 gramów
    - cukier na spód: 1 łyżka
    - rozpuszczone masło na spód: 25 gramów
    - ser biały mielony: 40 dekagramów
    - cukier: 10 dekagramów
    - mąka: 2 łyżki
    - jajko duże: 1 sztuka
    - kwaśna śmietana 22%: 100 gramów
    - kawa rozpuszczalna: 2 łyżeczki

  • Sposób przygotowania

    1.
    sernik - krok 1

    Piekarnik nagrzewamy do temp.160C. Spód : łączymy orzechy , cukier i roztopione masło. Otrzymaną masę układamy na dnie foremek do muffinek ( delikatnie uciskamy ). Pieczemy 10 min. i odstawiamy do wystygnięcia. Temperaturę w piekarniku zwiększamy do 230C. Miksujemy ser z cukrem i mąką. Dodajemy jajko i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy. Kawę rozpuszczamy w łyżce wrzącej wody. Schładzamy. Schłodzoną dodajemy do masy serowej , cały czas miksując. Wykładamy do foremek na podpieczony spód. Pieczemy 10 min. Zmniejszamy temp. do 120C i serniczki pieczemy jeszcze przez ok. 60 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Dekorujemy kleksem bitej śmietany i np. ziarnami całej kawy. Będzie pysznie! Smacznego!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    lato, zima, Sernik, orzechy, wiosna, kawa, cappuccino, jesień
  • Polecamy:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 6959

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-27T15:54:50+02:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »