Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie

4.5 (155 ocen)

Małe, pieczone serniczki na ciasteczkowym spodzie z herbatników. Proste i bardzo smaczne :) Ja posypałam je kolorową posypką. Serdecznie polecam!

Składniki:

  • Ciasteczkowy spód:
    120g. stopionego, przestudzonego masła
    125g. herbatników maślanych

    Masa:
    500g. sera z wiaderka sernikowego mielonego
    3 jajka
    60g. cukru pudru
    kilka kropel aromatu waniliowego

    Dodatkowo:
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery

Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód ciasteczkowy: Herbatniki włożyć do malaksera razem z masłem, miksować do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Włożyć ciasto na spód papilotek umieszczonych w blaszce na muffinki.
  • 2. Masa: Ser zmiksować z cukrem pudrem i aromatem. Dodać jajka i ponownie zmiksować. Wylać masę na spód ciasteczkowy.
  • 3. Serniczki piec w 160st.C około 25 minut. Uchylić piekarnik i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
  • 4. Wystudzone mini serniczki posypać np. kolorową posypką. Najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Posypka Sery Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować