Minestrone

0 (0 ocen)

Zupa z dużą ilością różnych smacznych i zdrowych warzyw ;) Każdy ją zje z dużą przyjemnością. Polecam

Składniki:

  • - 3 ziemniaki;
    - 1 mała pietruszka;
    - 2 średnie marchewki;
    - kawałek korzenia selera;
    - 1 czerwona papryka;
    - garść fasolki szparagowej;
    - 1 mała puszka białej fasoli;
    - kawałeczek dyni;
    - 2 ząbki czosnku;
    - 1 cebula;
    - kawałek pora;
    - kawałek kapusty;
    - 1 mała cukinia;
    - 1 puszka lub słoiczek domowych pomidorów w zalewie;
    - bulion;
    - około 120 g makaronu;
    - tłuszcz do smażenia;
    - ziele angielskie;
    - pieprz;
    - sól;
    - liść laurowy;
    - szczypta suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią;
    - pieprz młotkowany z kolendrą;
    - natka pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Minestrone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój na przykład w kostkę. Do garnka z dodatkiem smalczyku wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz drobniutko posiekany czosnek. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, pietruszkę, seler oraz marchewkę i podduś kilka minut. Całość możesz również włożyć do piekarnika i podpiec. Kolejno dodaj pozostałe warzywa, wlej bulion, przykryj i duś na wolnym ogniu do miękkości wszystkich warzyw. Na końcu dodaj pomidory w zalewie oraz przyprawy. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Makaron dodaj do zupy przed podaniem. Posyp natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

minestrone

To może cię zainteresować