Langosz z gyrosem i warzywami

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Te danie jest naprawdę bardzo samczne ;) Pierwszy raz jadłam to danie na Węgrach na podróży po ślubnej z mężem. Kiedyś jak pojechałam do starej znajomejj zdradziła mi na to przepis :))

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    1kg mąki
    0,5 l mleka
    0,5 l kefiru
    1 cały proszek do pieczenia
    sos:
    2 x przyprawa tzatzyki
    8 łyżek majonezu
    8 łyżek śmietany
    sałatka:
    Według uznania ja zawsze daję :
    kapuste pekińską
    pomidory
    ogórek
    kukurydza
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Langosz z gyrosem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki razem wymieszać w dużej misce, po czym wstawić do lodówki na 30 min.
  • 2. W miedzy czasie przygotować sos
    do miski dodać 8 łyżek majonezu, 8 łyżek smietany i 2 przyprawy tzatzyki
    wymieszać razem i odstawić
  • 3. Na patelni podgrzać pierś z kurczaka pokrojoną w cieniki plasterki .
  • 4. Po wyjeciu ciasta z lodówki (jest one bardzo lepijące) na stolnice wysypać mąkę i uformować średni bardzo cienki placek ( ponieważ bardzo urośnie, jjezeli bedzie z gruby wyjedzie sierodek surowy)
    i wyłożyć na rozgrzaną patelnię z olejem.
    po usmazeniu wyłożyć na talerz polać sosem na to dać przygotowany gyros
    i warzywa . Gotowe SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować