Kuleczki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę kremówkę zagotowujemy z cukrem - odstawiamy do wystudzenia.
2.Do chłodnej - ostudzonej masy dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, dodajemy połowę wiórków kokosowych i wszystko razem miksujemy.
3.Biszkopt łamiemy na małe kawałki, wkładamy do melaksera lub rozdrabniacza i mielimy na pył. Dodajemy do masy kokosowej i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki.
4.Następnie migdały zalewamy wrzątkiem.
5.Po godzinie obieramy migdały.
6.Wyciągamy masę kokosową z lodówki.
7.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wkładając oczywiście do środka obrany migdał.
8.Pozostałą część kokosu wysypujemy na talerz i obtaczamy w nim uformowane kulki.
9.Wstawiamy do lodówki na, pół godziny
10.* dodać trzeba czas oczekiwania około godziny;)
Komentarze