Kokosowe kuleczki rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmiksować masło z cukrem pudrem na gładką masę.
Rozpuścić czekoladę-do garnka z gotującą się wodą wsadzić szeroki garnuszek z czekoladą,mieszając przez cały czas na wolnym ogniu.
Poczekać aż czekolada lekko wystygnie.
2.Powoli dodawać do masła z cukrem pudrem po łyżce rozpuszczonej czekolady cały czas miksując. Do masy wsypać wiórki, wymieszać drewnianą łyżką. Wstawić masę do lodówki na około 30 minut.Sparzamy migdały poprzez nalanie wrzącej wody do naczynia z migdałami,a następnie obieramy je palcami.
3.Po tym czasie formować małe kuleczki umieszczając w środku migdał. Obtoczyć w wiórkach. Gotowe wstawić do schłodzenia do lodówki na około 2 godziny. Można przechowywać do kilku godzin poza lodówką.
Komentarze